Газова криза: австрійські міста починають економити на освітленні

Газова криза: австрійські міста починають економити на освітленні

Укрінформ
В австрійських містах Лінц та Вінер-Нойштадт з метою економії електроенергії відмовилися від підсвічування визначних пам'яток та мостів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Vienna.at.

"У містах Верхньої та Нижньої Австрії задля енергозбереження почали вимикати підсвічування визначних пам’яток. Відень також планує економити енергію", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, влада Лінца і Вінер-Нойштадта ухвалила вимикати після 23:00 освітлення на пам'ятках і мостах.

Схожі заходи для економії електроенергії розглядають у столиці Австрії. "Економія спрямовується не на вуличне освітлення, а на громадські об’єкти, які не обов’язково мають підсвічуватися. Тут можна заощадити 10% енергії. Окрім того, можна було б менше опалювати муніципальні будівлі - офіси, школи та дитячі садки. Тут потенційна економія може бути на рівні 15%", - вказує видання.

Читайте також: У Франції з метою енергозбереження планують обмежити час роботи світлової реклами

Зазначається, що з метою з економії у Відні могли б припинити підсвічування собору Святого Стефана. "Немає сенсу підсвічувати собор Святого Стефана з півночі до шостої ранку, адже надворі майже нікого не буває", - заявив керуючий директор Австрійського енергетичного агентства Франц Ангерер.

Очікується, що подробиці стосовно енергозбережних заходів у Відні будуть оголошені наступного тижня.

Нагадаємо, у містах Німеччини задля економії електроенергії вже почали вимикати підсвічування адміністративних будівель та видатних пам’яток.

Як повідомляв Укрінформ, москва погрожує країнам, що підтримують боротьбу України проти російської агресії, повним перериванням у постачання газу, що напередодні зимового періоду може спричинити глибоку енергетичну кризу.

Читайте також: Жителів ЄС закликають до енергоощадливості, аби зменшити залежність від рф

Раніше Єврокомісія представила триєдиний план для подолання ймовірної газової кризи у разі раптового повного переривання постачання газу з російської федерації. Він передбачає пошук нових надійних постачальників, масовані інвестиції в розвиток відновлюваної енергетики, а також заходи з підвищення енергоефективності та заощадження газу.

Зокрема, країнам ЄС запропоновано вже зараз добровільно зменшити споживання газу на 15% та натомість закачувати його у підземні сховища для безпечного проходження зимового періоду. Міністри енергетики ЄС, з деякими зауваженнями, вже схвалили таку пропозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-