Обидва кандидати у прем’єри Британії обіцяють підтримувати Україну

Обидва кандидати у прем’єри Британії обіцяють підтримувати Україну

Укрінформ
Колишній глава Мінфіну Великої Британії Ріші Сунак й чинна глава МЗС Ліз Трасс, які є кандидатами на посаду прем’єр-міністра країни, пообіцяли під час останніх дебатів у разі обрання на посаду глави уряду продовжити непохитну підтримку України на тлі агресії рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

«Обидва кандидати (у прем’єр-міністри – ред.) заявили, що продовжуватимуть непохитну підтримку України, яка зробила (діючого главу ряду Бориса - ред.) Джонсона більш популярним у Києві, ніж у Лондоні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Велика Британія надала Україні вже 4 мільярди фунтів стерлінгів (5 мільярдів доларів) військової та гуманітарної допомоги, навчає українських військових на території Сполученого Королівства.

Сунак і Трасс обіцяють, що підтримка Великої Британії України не зменшиться, коли одного з них оберуть на посаду глави уряду.

Також обидва кандидати пообіцяли, що підтримуватимуть витрати на оборону вище 2% ВВП, що рекомендовано НАТО.

Читайте також: Перші теледебати претендентів на пост прем'єра Британії не показали фаворита

Як повідомляв Укрінформ, члени правлячої Консервативної партії проголосують за наступника глави британського уряду Бориса Джонсона влітку, а про результати оголосять 5 вересня. Фіналістами є колишній глава Мінфіну Великої Британії Ріші Сунак й діюча глава МЗС Ліз Трасс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-