У Молдову не пустили російських військових з Придністров’я

У Молдову не пустили російських військових з Придністров’я

Укрінформ
На територію Молдови не пустили групу російських військових, що входять до так званої оперативної групи військ рф, що базується у Придністров’ї.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ та з питань європейської інтеграції Республіки Молдова, передає Укрінформ.

У заяві зовнішньополітичного відомства сказано, що на територію Молдови «не допущено офіцерів так званої оперативної групи російських військ – формування, яке незаконно перебуває на території нашої країни та порушує статут нейтралітету».

«Ротація військовослужбовців у складі російського миротворчого контингенту здійснюється відповідно до механізму, встановленого з метою уникнення ризиків та забезпечення скоординованого переміщення особового складу контингенту», - йдеться у повідомленні.

У МЗС також повторили «позицію влади Молдови щодо необхідності беззастережного відновлення процесу виведення російських військ і складів боєприпасів з території країни».

Читайте також: Поблизу Придністров’я провокацій не відбувається – прикордонники

Як повідомлялося, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони поінформував, що російські засоби масової інформації поширюють маніпулятивний наратив про ймовірні воєнні дії на території Придністров'я.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-