Суд Туреччини підтримав рішення Ердогана про вихід країни зі Стамбульської конвенції

Суд Туреччини підтримав рішення Ердогана про вихід країни зі Стамбульської конвенції

Укрінформ
Вищий адміністративний суд у Туреччині відхилив позови про скасування рішення президента від 20 березня 2021 року про вихід зі Стамбульської конвенції та визнав ці дії глави держави такими, що відповідають нормам національного законодавства.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NTV.

«Питання анулювання, припинення та виходу з міжнародних договорів залишаються в повноваженнях Президента представляти Турецьку Республіку як глава держави», - вказано у рішенні судового органу.

Також зазначається, що у рішенні про вихід з конвенції немає жодної суперечності принципу паралельності повноважень, оскільки президент наділений повноваженнями глави держави та виконавчої влади, відповідно до Конституції.

Позови про скасування виходу країни зі Стамбульської конвенції були подані до Вищого адміністративного суду після того, як 20 березня минулого року рішенням президента країна вийшла з конвенції Ради Європи про попередження та протидію насильству щодо жінок та домашньому насильству, прийняту у Стамбулі у 2011 році.

Читайте також: Україна завершила ратифікацію Стамбульської конвенції

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина була першою країною, що ратифікувала конвенцію, але 20 березня 2021 року вийшла з неї. У різних містах Туреччини та за кордоном жінки вийшли на протести проти виходу країни зі Стамбульської конвенції.

18 липня Україна офіційно завершила ратифікацію Стамбульської конвенції, передавши відповідні документи заступнику генерального секретаря Ради Європи Бйорну Берге.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-