Туреччина вийшла з конвенції Ради Європи про заборону домашнього насильства

Туреччина вийшла з конвенції Ради Європи про заборону домашнього насильства

Укрінформ
Туреччина, яка стала першою країною, що ратифікувала конвенцію Ради Європи про попередження та протидію насильству щодо жінок та домашньому насильству, прийняту у Стамбулі, вийшла з неї.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує агенція Anadolu з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Туреччина вийшла з Європейської конвенції про попередження та протидію насильству щодо жінок та домашньому насильству", - йдеться у повідомленні.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав указ про вихід країни зі Стамбульської конвенції, підписаної 2011 року.

Турецький міністр сім'ї, праці та соціальних служб Зехра Зумрут Сельчук зазначила, що права жінок достатньо забезпечені внутрішнім законодавством, особливо Конституцією Туреччини.

Урядовець додала, що турецька правова система є "достатньо динамічною та потужною", щоб впроваджувати нові норми відповідно до нагальних потреб. За її словами, насильство щодо жінок є злочином проти людства, а Туреччина продовжить рішучу боротьбу з цим явищем за принципом "нульової толерантності".

Читайте також: За сексуальне насильство над дітьми торік порушили понад 400 справ - омбудсмен

Стамбульська конвенція - це міжнародний юридичний обов’язковий акт, який охоплює питання, пов’язані з насильством щодо жінки (покарання та переслідування злочинців, захист та допомога жертвам, запобігання та протидії насильства щодо жінок як соціального суспільного явища, мовиться в тексті документа). На сьогодні Конвенцію підписали 46 країн світу + Євросоюз. При цьому ратифікували документ понад 30 країн. Натомість, Болгарія, Чехія, Угорщина, Литва, Латвія, Словаччина, Велика Британія, Ліхтенштейн, а також Україна – ще ні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-