У росії на військовому пам'ятнику напис «Z» перетворили на «AZOV»

У росії на військовому пам'ятнику напис «Z» перетворили на «AZOV»

Укрінформ
У місті Каменськ-Уральський у Свердловській області росії після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну на пам'ятнику загиблим в Афганістані та Чечні військовим намалювали символ «Z». Невідомий, якого розшукує поліція, перетворив цей напис на «AZOV».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на портал місцевих новин KU66.RU.

Пригода сталася в ніч проти 11 липня. "Z" перетворили на "AZOV" за допомогою балончика з фарбою.

Того, хто зробив новий напис на пам'ятнику, розшукує поліція. Він потрапив на камеру, встановлену на розташованому неподалік ДК «Юність». Камера, яка веде спостереження за пам'ятником, була виведена з ладу.

Читайте також: У полоні захисникам «Азовсталі» не давали знеболювальних - визволений боєць

Юрист Сергій Колосовський припустив, що тому, хто зробив напис на пам'ятнику, може загрожувати відповідальність за частиною 3 статті 354.1 КК рф («Осквернення символів військової слави росії»), що передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Не виключено, що може бути заведена кримінальна чи адміністративна справа за новими статтями — про «фейки» про збройні сили рф або про «дискредитацію» російської армії.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Буква "Z" є одним із символів цієї агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-