Шредер не має наміру відмовлятися від спілкування з путіним

Шредер не має наміру відмовлятися від спілкування з путіним

Укрінформ
Ексканцлер ФРН Гергард Шредер попри всю критику з боку німців і власної соціал-демократичної партії не має наміру переривати своє спілкування з президентом рф володимиром путіним.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Укрінформ.

«Я не відмовлюся від своєї можливості поговорити з президентом путіним», - сказав Шредер.

Він вважає, що російський президент зацікавлений у припиненні війни в Україні шляхом переговорів. «Наскільки я зрозумів його в розмові, він зацікавлений у вирішенні шляхом переговорів. Як виглядає таке рішення, можна з'ясувати лише в ході переговорів», - заявив Шредер і додав, що всі сторони «повинні зробити свій внесок», щоб не допустити подальшої ескалації конфлікту.

За словами Шредера, він негативно ставиться до поставок важкого озброєння Україні. «Чому ви зосереджуєтеся на наданні зброї? …Я не вірю у військове рішення. Війну можна закінчити лише дипломатичними переговорами. Полегшити долю воїнів і мирного українського населення можна лише шляхом дипломатичного вирішення», - переконує друг путіна.

Читайте також: Штайнмаєр: робота Шредера у російських компаніях викликала багато запитань у Європі

Як повідомлялося, в березні, через кілька днів після початку розв’язаної росією війни Шредер заявив про готовність виступити медіатором і навіть літав у москву для зустрічі з путіним. Про результати зустрічі не повідомлялося.

У лавах СДПН є вже більше десятка пропозицій щодо виключення колишнього лідера з партії.

У травні під тиском Шредер погодився залишити посаду в російській нафтовій компанії «роснефть», а згодом відмовився також від посади в наглядовій раді «газпрому».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-