У білорусі знищили друге поховання Aрмії Kрайової, Польща висловила протест

У білорусі знищили друге поховання Aрмії Kрайової, Польща висловила протест

Укрінформ
На території білорусі вдруге за останні кілька днів знищено поховання вояків Армії Крайової.

У МЗС Польщі висловили протест проти нищення в Білорусі польських місць пам’яті, передає кореспондент Укрінформу.

Про знищення хрестів на могилах вояків АК, які загинули в 1945 році у бою з НКВС, поблизу села Качичі Гродненської області, повідомив в п’ятницю телеканал Бєлсат.

МЗС Польщі в п’ятницю у Твіттері повідомило, що Польща засуджує усілякі прояви вандалізму, спрямовані проти місць поховань. Як зазначили у міністерстві, в Польщі є понад 1,2 млн могил солдат червоної армії, які перебувають під охороною.

«На жаль, білорусь не дотримується таких же стандартів. Замість того, вона огидно бреше, аби приховати правду»,- йдеться в повідомленні МЗС РП.

Як повідомлялося, декілька днів тому в населеному пункті Мікулішкі Гродненської області на заході рб білоруською владою було знищено кладовище АК.

МЗС Польщі висловило протест з цього приводу, до міністерства було викликано тимчасового повіреного у справах білорусі у Польщі Олександра Часновського.

Тимчасовий повірений Польщі в білорусі Марцін Войцєховський відвідав місце зруйнованого кладовища АК в Мікулішках, де поклав квіти і запалив свічку. Після цього Войцєховського було викликано до МЗС білорусі, де йому було доведено, що в цьому місці “немає зареєстрованих місць поховань”.

Читайте також: У Москві облили червоною фарбою посольство Польщі, Варшава чекає пояснень

Польсько-білоруські відносини різко погіршилися після президентських виборів в білорусі в серпні 2020 року. Варшава не визнала результати виборів, підтримуючи протести громадянського суспільства, і закликала мінськ до проведення перевиборів. Після цього режим лукашенка звинуватив Польщу у намаганні дестабілізувати ситуацію у країні і захопити західні регіони країни. мінськ розпочав репресії проти діячів польської національної меншини в білорусі, сторони обмінялися висилкою дипломатів з білорусі та Польщі. Торік у серпні нелегальні мігранти почали масово перетинати польсько-білоруський кордон. Варшава звинуватила мінськ і москву в свідомій організації так званої міграційної кризи на кордоні.

Після цього у Польщі вирішили спорудити загородження висотою 5,5 метрів на майже 200-кулометровій ділянці кордону з білоруссю. Будівництво стіни має завершитися 15 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-