Байден зустрінеться з наслідним принцом Саудівської Аравії – Білий дім

Байден зустрінеться з наслідним принцом Саудівської Аравії – Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден під час Близькосхідного турне та відвідування Саудівської Аравії планує зустрітися там з керівництвом країни, в тому числі наслідним принцом Мохаммедом бін Салманом, якого раніше називав «вигнанцем».

Це підтвердив у четвер під час телефонної пресконференції координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент (Байден – ред.) матиме двосторонню зустріч із королем Салманом і керівництвом країни. Як ви знаєте, наслідний принц (Мохаммед бін Салман – ред.) входить до керівництва, тож він братиме участь у цій зустрічі», - зауважив офіційний представник Білого дому.

Читайте також: Саудівська Аравія вироблятиме більше нафти, якщо видобуток рф постраждає від ембарго - FT

Тому, підсумував Кірбі, «звісно президент (Байден – ред.) бачитиметься з наслідним принцом у контексті цієї ширшої двосторонньої дискусії».

Джон Кірбі також підтвердив, що серед інших питань президент Байден очевидно зосередиться й на аспекті енергетичної безпеки.

Читайте також: Світові ціни на нафту впали до місячного мінімуму

Крім того, Кірбі зазначив, що США зі свого боку також акцентуватимуть на координації регіональних систем протиповітряної оборони в контексті посилення безпеки в повітрі для ефективної протидії загрозам у регіоні з боку Ірану.

Як повідомлялося, з огляду на зростання глобальних цін на нафту після розв’язання росією війни проти України США та країни Заходу зацікавлені у збільшенні нафтових поставок на світовий ринок. Це рішення здебільшого залежить від Саудівської Аравії, яка є другим у світі виробником нафти та неофіційно очолює організацію країн-експортерів нафти ОПЕК.

Складність досягнення домовленості з цією країною полягає в тому, що адміністрація США раніше оголосила «вигнанцем» наслідного принца Саудівської Аравії через його пряму причетність до жорстокого вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, який критикував саудівську владу у газеті The Washington Post.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-