Японія планує збільшити витрати на оборону через війну рф проти України

Японія планує збільшити витрати на оборону через війну рф проти України

Укрінформ
Уряд Японії може вже найближчим часом ініціювати конкретні кроки, спрямовані на збільшення оборонного бюджету країни на тлі загроз, які створює росія через війну в Україні.

Про це повідомляє в четвер видання The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«Очікується, що національні вибори в неділю (до верхньої палати парламенту – ред.) забезпечать для уряду Японії мандат на різке збільшення військового бюджету через війну в Україні», - зауважується в повідомленні.

Недавні опитування громадської думки підтвердили, що правляча коаліція прем’єр-міністра Фуміо Кісіди має всі шанси зберегти свою більшість та контроль над обома палатами головного законодавчого органу.

Читайте також: Японія передала Україні чергову партію медичного обладнання для потреб ЗСУ

«Й хоча інфляція є основною проблемою (для уряду країни – ред.), Кішіда заявив, що вторгнення росії в Україну чітко вказує на те, що військові витрати повинні бути суттєво збільшені», - зазначає видання.

Крім того, зауважується, що питання національної безпеки зазвичай не входять до кола пріоритетів виборців у Японії, яка має пацифістську конституцію з часів Другої світової війни та значною мірою покладається на військові сили США для свого захисту. Однак опитування показують, що виборці сьогодні занепокоєні цими викликами. Зокрема, за останніми дослідженнями, щонайменше 64% респондентів заявили, що Японія повинна посилити свій оборонний потенціал.

Читайте також: Японія хоче від рф роз'яснень щодо указу путіна про «Сахалін-2»

Як повідомлялося, група представників правлячої Ліберально-демократичної партії Японії нещодавно запропонувала збільшити оборонний бюджет з 1% до приблизно 2% ВВП протягом п'яти років. Бюджетний план на наступний рік і нова стратегія національної безпеки повинні бути прийняті пізніше цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-