Перебивали і погрожували: дипломати рф знову зганьбилися в ООН

Перебивали і погрожували: дипломати рф знову зганьбилися в ООН

Укрінформ
російські «дипломати» під час обговорення в ООН перебивали виступи доповідачів, погрожували насильством та вимагали надати «повні контактні дані».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Асоціація з реінтеграції Криму/Association of Reintegration of Crimea.

«Наразі в Женеві у штаб-квартирі Об’єднаних Націй триває щорічна сесія Експертного механізму ООН з прав корінних народів, до якої наша Асоціація надавала відповідне інформування про утиски корінних народів Криму окупантами, для включення матеріалів АРК у відповідні щорічні доповіді ООН. Водночас в рамках нинішнього обговорення в ООН представниками корінних народів світу утисків їх прав як на території росії, так й в окупованому Криму з боку російських «дипломатів», присутніх на заході, відбулися безпрецедентні за своєю зухвалістю протиправні дії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, з посиланням на члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва, що російські «дипломати» не просто перебивали виступи доповідачів, але й, усупереч встановленим в штаб-квартирі ООН правилам, підходили до них, погрожували насильством та вимагали надати «повні контактні дані».

Читайте також: Україна сама вирішуватиме, коли у війні з рф давати шанс дипломатії – голова ОБСЄ

Зокрема це стосувалося представниці шорського народу Яни Танагашевої та доповідача Кримськотатарського ресурсного центру Людмили Короткої. Лише втручання представників інших корінних народів світу захистило цих доповідачів від злочинних намірів російського «дипломата» просто у Палаці Націй в Женеві, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, експерти Кримськотатарського ресурсного центру розробили опитувальник для документування воєнних злочинів рф і випадків порушення прав людини.

Фото: Association of Reintegration of Crimea, FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-