Федоров вручив «Відзнаку миру» компанії Microsoft

Федоров вручив «Відзнаку миру» компанії Microsoft

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вручив «Відзнаку миру» компанії Microsoft під час зустрічі з її представниками у швейцарському Лугано.

Як передає Укрінформ, про це Мінцифри повідомляє у Телеграмі.

«Відзнака миру» — нагорода, яку започаткував Президент Володимир Зеленський для компаній, урядів і світових політиків, які найбільше підтримують Україну.

«Цією нагородою ми підкреслюємо, що Microsoft — справжні друзі України, які готові підтримати нас не просто на словах. Компанія одна з перших призупинила всі нові продажі продуктів і послуг у росії», - зазначили у Мінцифрі.

У міністерстві висловили вдячність Microsoft за підтримку України та наголосили, що навіть під час війни продовжують співпрацю.

Зокрема компанія сприяє документуванню воєнних злочинів росії в Україні та співпрацює з командою ООН щодо обміну інформацією про збитки від війни в Україні. Також Microsoft надала безоплатні хмарні сервіси українським держустановам до кінця 2022 року. Ще у компанії виділили понад 242 млн доларів на підтримку України, зокрема 90 млн доларів - на гуманітарну допомогу.

Microsoft також планує стати «куратором» цифрової індустрії під час відбудови України.

Читайте також: Проєкт «Армія дронів» отримав перші безпілотники

Як повідомляв Укрінформ, Федоров вважає, що для забезпечення потреб українського ІТ-ринку на найближчі пів року - рік потрібно близько 15 тисяч фахівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-