Європейська поштова асоціація призупинила членство пошт росії та білорусі

Європейська поштова асоціація призупинила членство пошт росії та білорусі

Укрінформ
Асоціація Європейських державних поштових операторів PostEurop призупинила членські права пошт росії та білорусі.

Про це йдеться у релізі АТ "Укрпошта", який є у розпорядженні Укрінформу.

"Асоціація Європейських державних поштових операторів PostEurop призупинила членські права «пошти росії» та «белпошти». Це безпрецедентне рішення за всю історію існування організації, що є регіональним союзом у рамках Всесвітнього поштового союзу. Рішення про тимчасове призупинення членства поштових операторів країн-агресорів вступило в силу 23 червня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Рада директорів PostEurop призупинила членство країн-агресорів на час агресивних дій щодо України. Найближче наступне засідання генасамблеї PostEurop, на якому асоціація може переглянути своє рішення щодо пошт країн-агресорів, відбудеться 5 жовтня.

В Укрпошті пояснили, що тимчасове призупинення членства пошт росії та білорусі у PostEurop, крім репутаційних втрат, означає втрату можливості брати участь в цивілізованому розвитку поштової галузі, зокрема у обговоренні та створенні нових митних систем, впровадження нових логістичних технологій, реалізацію спільних з поштами інших країн проєктів з прискореної доставки.

"Фактично ці дві країни виключені зі світової поштової повістки. Кожна країна-член Всесвітнього поштового союзу залишає за собою право вирішувати в індивідуальному порядку, як працювати з поштами росії та білорусі. Проте виключення їх з професійної спільноти поштовиків є індикатором для прийняття рішення щодо форм співпраці з ними", - зауважили в Укрпошті.

Читайте також: Австралія ввела нові санкції проти наближених до путіна осіб

PostEurop представляє 55 поштових операторів з 53 країн та територій Європи, які обробляють 60 млрд відправлень щороку. Асоціація є регіональним союзом у рамках Всесвітнього поштового союзу, який послідовно з початку війни засуджує дії росії.

Як повідомлялося, країни-члени Всесвітнього поштового союзу нададуть АТ "Укрпошта" фінансову підтримку на відновлення інфраструктури, яка була зруйнована через російську агресію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-