Британія може першою визнати рф державою-спонсором тероризму – Денисенко

Британія може першою визнати рф державою-спонсором тероризму – Денисенко

Укрінформ
Великобританія може стати першою країною, яка визнає росію державою-спонсором тероризму.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це поінформував у ефірі загальнонаціонального телемарафону радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

“Якщо ми говоримо, наприклад, про ООН, то цей процес (визнання рф державою-спонсором тероризму — ред.) - достатньо довгий. Тут, напевно, все ж таки треба говорити про те, що певні країни можуть визнавати рф країною — спонсором тероризму. І це, напевно, буде більш швидкий та простий шлях. І, думаю, Британія буде, напевно, чи не першою країною, яка може це зробити”, - поінформував Денисенко.

Читайте також: Загроза ядерній безпеці: росіяни готують серйозну провокацію на Запорізькій АЕС

Окремо, відповідаючи на питання, чи можна притягнути до відповідальності льотчиків, які обстрілювали Кременчук, він висловив впевненість у тому, що це буде зроблено, але трохи пізніше.

“Наразі, безумовно, український суд їх засудить, і, безумовно, вони будуть у Інтерполі, і вони не матимуть можливості виїжджати будь-куди за межі рф. Але я всім навожу приклад, (коли кажуть — ред.), що це нереально — це Мілошевич і Сребреніца”, - уточнив радник міністра.

Він нагадав, що коли почався збір доказів по Сребрениці, Мілошевич був Президентом Сербії, і всі говорили, що його неможливо буде засудити, бо його Сербія не здасть. І навіть якщо Сербія щось захоче зробити, то рф не дасть його здати.

Читайте також: Ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці був цілеспрямованим - Зеленський

“Мілошевич опинився на лаві підсудних і помер у тюрмі. Тому у цьому випадку час все розставить на свої місця, і ці особи, безумовно, будуть засуджені”, - уточнив представник МВС.

Як повідомлялося, у вівторок президент України Володимир Зеленський закликав США визнати росію державою-спонсором тероризму.

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-