У Грузії вдруге за кілька днів зібралася масштабна акція: вимагають відставки прем'єра

У Грузії вдруге за кілька днів зібралася масштабна акція: вимагають відставки прем'єра

Укрінформ
У Тбілісі 24 червня вдруге за кілька днів зібралася масштабна акція протесту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на SOVA.

Люди обурені ненаданням Грузії статусу кандидата у члени ЄС, тому вимагають відставки прем'єр-міністра Іраклі Гарібашвілі та формування нового уряду. Виступили перед протестувальниками і президент України Володимир Зеленський та народний депутат України Давид Арахамія.

Крім відставки прем'єра, учасники заходу вимагають формування нового уряду, вибраного на основі «народного консенсусу».

Цей уряд до кінця 2022 року має виконати всі рекомендації, які необхідні для надання країні статусу кандидата у члени ЄС. Уряду дали тиждень на виконання цих вимог. 

«Якщо уряд Бідзіна Іванішвілі особисто не дослухається до волі грузинського народу, ми прийдемо. Нас буде навіть більше, ніж сьогодні, ніж 20 червня, і ми покажемо їм гнів грузинського народу», — сказав один із лідерів руху Шота Дігмелашвілі.

Читайте також: Зеленський про отримання статусу кандидата на вступ до ЄС: Давайте пишатися собою

Володимир Зеленський під час онлайн-звернення до протестувальників запевнив, що Україна допоможе Грузії на шляху євроінтеграції.

«Я вдячний дітям Грузії, які з нашими бійцями воюють проти росії. Їхній успіх — це наш успіх. Їхні рани — це наша рана. І наша перемога буде перемогою кожного з них і кожного з вас. Ми ніколи не здамося, бо Донбас і Крим — наша земля, а Абхазія та Південна Осетія — ваша», — сказав Зеленський.

Водночас Арахамія наголосив, що український і грузинський народи завжди боролися за своє місце в єдиній європейській родині, але сьогодні у грузинів забирають можливість возз'єднатися з Європою. Відтак політик закликав людей оцінити дії чинного уряду своєї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-