В Іспанії - рекордна за останні 70 років спека

В Іспанії - рекордна за останні 70 років спека

Укрінформ
В Іспанії встановилася рекордна спека, подібної там не спостерігалося з 1950 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Зазначається, що в андалуському місті Андухар було зафіксовано температурний рекорд цього року: у п'ятницю, 17 червня, термометри показали там від 44,2 до 44,3 градуса.

"За даними метеорологічної служби Aemet, у суботу, 18 червня, найспекотнішими провінціями в країні виявилися Каталонія, Наварра і Басконія на півночі та північному сході, а також Андалусія на півдні з температурами від 40 до 42 градусів. Аналогічна ситуація була в Мадриді, де ртутний стовпчик піднявся до 39 градусів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Франції фіксують рекордну спеку — до 43°C

Через екстремальну спеку в країні почастішали лісові пожежі. За офіційними даними, всього за кілька днів вони знищили ліси на площі 25 000 га.

Екстремальна спека у ці вихідні встановиться і у Франції. За даними метеорологічної служби Météo France, при цьому "можуть бути побиті абсолютні температурні рекорди", що є "дійсно екстремальною ситуацією".

Читайте також: Вихідні в Україні будуть спекотними з грозами в окремих областях

У деяких регіонах Німеччини у ці вихідні очікується спека більш як 34 градуси. Німецька метеорологічна служба (DWD) попереджає також про підвищений рівень ультрафіолетового випромінювання.

Тим часом у Греції у багатьох регіонах країни продовжують йти дощі, а на півночі та заході країни очікуються і грози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-