Вихідні в Україні будуть спекотними з грозами в окремих областях

Вихідні в Україні будуть спекотними з грозами в окремих областях

Укрінформ
У вихідні, 18-19 червня, в Україні очікується спека із грозами в суботу в окремих областях.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

Зокрема, в суботу, 18 червня, на півдні та сході України, а також у Сумській, Чернігівській, Кіровоградській та Черкаській областях пройдуть дощі та грози. Середня температура повітря вдень становитиме +22…+25°, уночі — +12…+16°. У центрі та на заході країни опадів не очікується, а термометри покажуть від +9…+13° уночі та до +23…+25° удень. На Закарпатті буде спекотно — до +28…+29°С.

В неділю, 19 червня, у більшості областей України погода буде спекотною і сонячною. У західних областях стовпчики термометрів піднімуться до +28…+30°, на Закарпатті та Волині — до +32°. У південних та центральних областях повітря прогріється до +28…+29°, подібна картина буде й у столичному регіоні. На півночі та сході України денна температура сягне +25…+28°.

Читайте також: Прощання з дитинством: випускні альбоми на руїнах і вальс-присвята

Початок наступного тижня, за прогнозами синоптиків, теж буде спекотним майже в усіх регіонах. Удень температура на всій території України становитиме +30…+33° (до +29° у Херсонській області та Криму), вночі — +15…+18°. Невеликі дощі пройдуть удень понеділка у Львівській, Волинській, Рівненській та Тернопільській областях, у решті регіонів погода на початку тижня буде ясною.

«Наші пращури вірили, що теплий і безхмарний день 18 червня гарантує восени чудовий урожай зерна. Північний вітер вказував на спекотне літо, а північно-західний — на дощове. В Іларіонів день (19 червня) стежили за бджолами: якщо вони активно літали над квітами, найближчі дні мали бути спекотними та сонячними. А незаміжні дівчата майже весь день проводили на городах. Вважалося, що будь-яка інша робота на землі в Іларіонів день допоможе знайти в житті кохання та родинне щастя», - зазначили в Sinoptik.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-