У МЗС Грузії відреагували на рішення Єврокомісії щодо європерспективи для країни

У МЗС Грузії відреагували на рішення Єврокомісії щодо європерспективи для країни

Укрінформ
Міністр закордонних справ Грузії Ілля Дарчіашвілі заявив, що країна очікувала на більше від рішення Європейської комісії щодо надання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Новости-Грузия".

"Справді, на основі зусиль Грузії та проведених реформ ми очікували більшого, але важливо те, що сьогодні Євросоюз відкрито зафіксував рішення про відкриття для Грузії європейської перспективи", – зазначив він.

Читайте також: У Польщі розраховують на швидке затвердження всіма країнами ЄС статусу України як кандидата на членство

Дарчіашвілі додав, що практика надання статусу кандидата після виконання певних умов не є новою і вже використовувалася, приміром, щодо країн Балтії, та запевнив, що Грузія продовжить роботу над "амбітними реформами".

"Відповідно до амбітної програми реформ ми обов’язково приведемо Грузію до її кінцевої мети, якою є повноправне членство нашої країни в Європейському Союзі", – запевнив глава МЗС Грузії.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС рекомендують надати також Молдові

Як повідомлялося, Єврокомісія рекомендувала надати європейську перспективу та статус кандидатів на входження до ЄС для України і Молдови, Грузія отримала лише європейську перспективу.

Читайте також: Статус кандидата у члени ЄС стане величезним поштовхом для перетворень в Україні – Кулеба

Лідер правлячої "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе привітав Україну і Молдову з позитивним висновком Єврокомісії щодо заявок на членство в ЄС, але додав, що отримати статус кандидата Грузії завадило також географічне положення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-