Прихильники ліквідованого в рф центру «Меморіал» створили нову організацію

Прихильники ліквідованого в рф центру «Меморіал» створили нову організацію

Укрінформ
У росії прихильники правозахисного центру "Меморіал", який був оголошений "іноземним агентом" та ліквідований за рішенням суду, створили Центр захисту прав людини "Меморіал".

Про це повідомляється на Телеграм-каналі організації, передає Укрінформ.

"Нова організація документуватиме й оприлюднюватиме інформацію про суттєві порушення прав людини та сприятиме захисту прав жертв грубих порушень, зокрема політичних в'язнів та вразливих груп", — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що новий центр створено без утворення юридичної особи.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2021 року мосміськсуд ухвалив ліквідувати правозахисний центр "Меморіал", а верховний суд рф ухвалив аналогічне рішення стосовно "Міжнародного Меморіалу". Ліквідацію ініціювала прокуратура, яка звинуватила організації в порушенні закону про "іноземних агентів".

Читайте також: У росії «Комітет проти катувань» оголосив про самоліквідацію

ЄСПЛ вимагає призупинити виконання ухвалених рішень. Обидві організації оскаржили рішення судів, але апеляції не були задоволені. Рішення про ліквідацію "Міжнародного Меморіалу" набуло чинності наприкінці лютого, стосовно правозахисного центру – на початку квітня.

30 травня роскомнагляд заблокував сайт правозахисного центру "Меморіал" на вимогу генпрокуратури через "заклики до масових заворушень, екстремізму, участі в незаконних масових акціях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-