Британія схвалила екстрадицію Ассанжа до США

Британія схвалила екстрадицію Ассанжа до США

Укрінформ
Уряд Великої Британії схвалив запит щодо екстрадиції засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа до США, де йому можуть висунути звинувачення у шпигунстві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Відповідний екстрадиційний наказ підписала глава МВС Великої Британії Пріті Пател.

Водночас сам Ассанж планує оскаржити це рішення.

«Сьогодні не кінець боротьби. Це лише початок нової юридичної битви. Ми будемо оскаржувати рішення через правову систему»», - заявили в WikiLeaks.

У квітні Лондонський суд видав ордер на екстрадицію Ассанжа до США.

Як повідомляв Укрінформ, опубліковані Ассанжем на платформі WikiLeaks документи були надані колишнім аналітиком розвідки США Челсі Маннінгом. У травні 2019 року Ассанж був ув'язнений на 50 тижнів за порушення умов виходу під заставу, коли він втік до посольства Еквадору в Лондоні, де потім переховувався майже сім років.

Читайте також: Ассанжу готові запропонувати політичний притулок у Мексиці

Він був заарештований 11 квітня минулого року британською поліцією, оскільки влада Еквадору скасувала рішення про надання Ассанжу громадянства країни.

Йому висунуто 18 обвинувачень, зокрема змову з метою зламу урядових комп'ютерів і порушення закону про шпигунство.

Ассанж, який нині перебуває у в'язниці суворого режиму в східному Лондоні, а також його прибічники заявляють, що документи, які просочилися, розкривають правопорушення військових США, і Ассанж діяв як журналіст, а не шпигун.

Серед файлів, опублікованих WikiLeaks у 2010 році, було відео про атаку вертольота Apache у 2007 році американськими військами в Багдаді, унаслідок якого загинули 11 осіб, серед них двоє журналістів Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-