Справа МН17: захисниця Пулатова поскаржилася в суді на прокуратуру Нідерландів

Справа МН17: захисниця Пулатова поскаржилася в суді на прокуратуру Нідерландів

Укрінформ
У Нідерландах в комплексі “Схіпхол” у четвер, 9 червня, розпочалося судове засідання у справі щодо збитого у небі над Донеччиною рейсу MH17 у липні 2014 року.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, 9 та 10 червня у суді виступатиме захист одного з чотирьох обвинувачених – росіянина Олега Пулатова. Його адвокати представляють свою позицію щодо озвучених раніше аргументів прокуратури.

Першою слово в суді сьогодні взяла адвокат Пулатова Сабіна тен Дусхате. Вона назвала безпідставними звинувачення проти росіянина, а також поскаржилася на порушення презумції невинуватості, зокрема, 18 травня 2022 року, коли прокуратура Нідерландів оприлюднила інтерактивну версію з детальним оглядом доказів, які свідчать про те, що четверо обвинувачених відповідальні за збиття літака рейсу МН17 та вбивство 298 людей.

Читайте також: Суд МН17: Доказів достатньо, рішення очікується до 15 грудня

“Не було враховано принцип, що підозрюваний є невинуватим, поки вину не буде доведено у порядку, передбаченому законодавством, і встановлено вироком суду”, - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, рішення у справі МН17 можуть ухвалити 17 листопада або 15 грудня 2022 року. Суд не може наразі назвати конкретної дати і не знає, скільки часу буде потрібно на вирок.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Читайте також: Справа MH17: Нідерланди та Австралія почали новий судовий процес проти росії

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої днр Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру ДНР" Сергій Дубинський, підполковник гру Олег Пулатов (усі - громадяни рф), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-