Переговори про мир з росією не на часі – Держдеп

Переговори про мир з росією не на часі – Держдеп

Укрінформ
Війни завершуються за столом переговорів, однак у випадку з війною росії в Україні такі переговори, очевидно, не відбудуться найближчим часом, тому США робитимуть усе, щоб посилити позиції України.

Так прокоментувала запитання власного кореспондента Укрінформу в середу помічниця держсекретаря США в питаннях Європи і Євразії Карен Донфрід.

«Я думаю, коментар (президента Байдена газеті NYT – ред.) про те, що дипломатія завершує війни, є дуже важливим. Він процитував Президента Зеленського, який сказав, що зрештою ця війна буде завершена дипломатичним шляхом», - зауважила Донфрід на прохання уточнити, яку позицію займають США щодо шляхів завершення війни в Україні.

Вона підкреслила: президент Байден чітко заявив, що Сполучені Штати роблять усе, щоб посилити позиції України, коли вона сяде за стіл переговорів.

«Але я думаю, що цей стіл переговорів, на жаль, не є питанням близького часу», - зауважила представниця Держдепартаменту США. У цьому контексті вона зауважила, що наразі немає жодних ознак, що росія вестиме добросовісний діалог.

Донфрід також підтвердила позицію щодо уникнення обговорень українського питання без України.

«Ми підтримуємо право України бути вільною, демократичною і незалежною державою. Нічого про Україну без України. Ми залишаємося відданими захисту українського суверенітету й територіальної цілісності»,- наголосила помічниця держсекретаря США.

Вона нагадала, що з лютого цього року Сполучені Штати надали Україні $6,3 мільярда в якості оборонної, гуманітарної та економічної допомоги.

«Боротьба Україна – це наша боротьба. Це боротьба всіх нас за демократію і свободу. Тож ми триматимемо курс разом із народом України, бо розуміємо, що свобода не дається даром», - зауважила Донфрід.

Читайте також: Шлях росії до столу переговорів лежить через поразки на полі бою - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня телеканал CNN повідомив, що офіційні особи зі США, Британії та Європи обговорюють, як домогтися припинення вогню й завершення війни рф проти України. Зазначалося, що під час цих розмов йшлося про можливість припинення вогню та війни шляхом переговорів. Ці дискусії відбуваються на тлі занепокоєння, що війна може зайти в глухий кут і затягтися на роки.

Тим часом адміністрація США продовжує запевняти, що докладатиме всіх можливих зусиль для того, щоб Україна мала сильні позиції у протистоянні російській збройні агресії, а також за столом переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-