Суд США видав ордер на арешт двох найдорожчих літаків Абрамовича

Суд США видав ордер на арешт двох найдорожчих літаків Абрамовича

Укрінформ
Американський суд схвалив арешт двох приватних літаків російського олігарха Романа Абрамовича вартістю понад $400 мільйонів за порушення законів США про експорт та санкції.

Про це йдеться в повідомленні CNN [AC1] із посиланням на представників адміністрації США, передає Укрінформ.

«Літаки Gulfstream і Boeing 787-8 Dreamliner, які вважаються одними з найдорожчих приватних літаків у світі, наразі перебувають у росії та Дубаї», - зазначається у повідомленні.

Ці авіасудна американського виробництва прибували й вилітали з росії без отримання ліцензії Міністерства торгівлі США. Літаки та їх частини підпадають під дію правил експорту.

Крім того, Міністерство торгівлі США висунуло проти Абрамовича адміністративні звинувачення. У разі визнання відповідальності максимальний штраф для олігарха може становити стільки же, скільки вартують літаки.

Читайте также: Британия ввела санкции против крупнейшего производителя стали в рф, совладельцем которого является Абрамович

Зазначається, що хоча Абрамович не потрапив під санкції Мінфіну США, ордер на арешт його власності вказує, що «ніхто не стоїть вище закону».

Як зауважили в адміністрації США, цей крок є частиною політики Вашингтона щодо притягнення до відповідальності наближених до Кремля осіб, а також здійснення тиску на економіку Москви, щоби змусити її припинити вторгнення в Україну.

Фото: Peter Macdiarmid/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-