У росії завели справу на журналіста, який пише про спецслужби рф

У росії завели справу на журналіста, який пише про спецслужби рф

Укрінформ
Журналіст Андрій Солдатов, який спеціалізується на російських спецслужбах, повідомив, що проти нього порушили кримінальну справу. 

Про це журналіст пише в редагованому ним ТГ-каналі Agentura.ru.

«Всі мої рахунки в російських банках під арештом, плюс виявив себе в базі розшуку МВС. Справу порушено 17 березня 2022 року, справу, імовірно, веде ДСУ СКР (головне слідче управління слідкому росії - ред.)… Подробиці з'ясовуємо», - пише Солдатов.

За якою статтею порушено справу, невідомо. Солдатов зазначив, що номер справи «відрізняється на кілька цифр» від справи засновника Conflict Intelligence Team Руслана Левієва та Майкла Накі -журналіста, що розмовляв з ним, яких звинувачують у поширенні «хибних відомостей» про застосування російських збройних сил. Глава міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чіков припустив, що справу проти Солдатова порушено за тією ж статтею «про фейки».

Солдатов також, як Левієв і Накі, перебуває за межами росії.

Читайте також: «Кухар путіна» утримує «вагнерівців», які видобувають для кремля золото у Судані - NYT

Найгучніші публікації Андрія Солдатова та його співавтора Ірини Бороган останніми місяцями стосувалися Служби оперативної інформації та міжнародних зв'язків фсб, яка, за їхніми даними, відповідала за надання президенту рф путіну помилкової інформації про політичні події в Україні напередодні повномасштабного вторгнення.

На початку березня Солдатов та Бороган писали, що очільника служби генерала Сергія Бесєду незабаром після початку повномасштабної війни з Україною було заарештовано. Інші джерела називали цю інформацію такою, що не відповідає дійсності, і публікували свідчення того, що генерала Бесєду бачили на волі.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-