США запровадили санкції проти двох високопосадовців Боснії і Герцеговини

США запровадили санкції проти двох високопосадовців Боснії і Герцеговини

Укрінформ
Міністерство фінансів США в понеділок оголосило про запровадження санкцій проти Маринка Чавари, президента Федерації Боснії і Герцеговини, яка є одним із політичних утворень у складі Боснії і Герцеговини (іншим є Республіка Сербська).

Про це повідомляє Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США, передає Укрінформ.

«Цей крок зміцнює прагнення США сприяти підзвітності на Західних Балканах, у тому числі тих чиновників, які підривають демократичні процеси або інститути на Західних Балканах і тим самим загрожують миру, стабільності й процвітанню своїх країн»,- сказано в повідомленні.

Санкції також запроваджені проти міністра охорони здоров’я та соціального забезпечення Республіки Сербської Алена Серанича.

Як підкреслили в Мінфіні США, дії цих двох високопосадовців «загрожували стабільності регіону, підриваючи Дейтонські мирні угоди, демократичні процеси й установи».

Читайте також: Зеленський: Маємо бути міцними всередині - тоді буде міцніша допомога ззовні

Як повідомлялося, після кривавої війни на Балканському півострові в 1995 році була укладена загальна рамкова домовленість про мир у Боснії і Герцеговині, відома також як Дейтонські мирні угоди. Документ став основою для нинішньої конституції держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-