Хорватія приєднається до країн Єврозони з 2023 року

Хорватія приєднається до країн Єврозони з 2023 року

Укрінформ
Хорватія виконала всі необхідні умови щодо економічної та фінансової стабільності, тому може приєднатися до країн Єврозони з 1 січня 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Європейська комісія дійшла висновку, що Хорватія готова до адаптації євро з 1 січня 2023 року, що доведе кількість країн-членів Єврозони до 20», - йдеться у повідомленні.

Серед критеріїв готовності країни до адаптації євро в якості національної валюти є конкретні вимоги щодо стабільності цін, бюджетного фінансування, валютного обміну та довгострокових показників банківських ставок. Станом на сьогодні Хорватія відповідає всім чотирьом цим критеріям.

Рішення Єврокомісії щодо готовності Хорватії до входження в Єврозону враховує додаткові економічні фактори, включаючи стан балансу платежів та стабільність товарного ринку, стан ринку фінансів та праці. Остаточне рішення про входження Хорватії до Єврозони має ухвалювати Рада ЄС після відповідного політичного погодження на рівні Єврогрупи та Європейської ради.

Читайте також: Україна просить Хорватію прийняти дітей на літній відпочинок

Як повідомлялося, грошова одиниця євро була введена у 1999 році на заміну екю та з 2002 року перебуває в готівковому обігу в країнах ЄС із загальним населенням більше 343 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-