«Референдум» у самопроголошеній Південній Осетії про об'єднання з росією відклали

«Референдум» у самопроголошеній Південній Осетії про об'єднання з росією відклали

Укрінформ
Новий президент самопроголошеної республіки Південної Осетії Алан Гаглоєв зупинив дію указу, який передбачав проведення референдуму про об'єднання з росією 17 липня 2022 року.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Медуза з посиланням на указ «президента».

Гаглоєв зупинив дію указу, «визнаючи неприпустимість одностороннього рішення референдуму з питань, що стосуються законних прав та інтересів рф» і «цілком підтримуючи ініціативу громадян Південної Осетії щодо подальшої інтеграції» з росією.

Референдум про об'єднання Південної Осетії з росією призначив попередній президент сепаратистського утворення Анатолій Бібілов. Він підписав відповідний указ 13 травня - вже після того, як програв вибори Гаглоєву.

У кремлі наприкінці травня заявили, що не беруть участі в організації референдуму і запропонували «подумати над формулюваннями» питання для нього.

Глава МЗС Грузії Давид Залкаліані заявляв, що в умовах окупації референдум про входження Південної Осетії до складу росії не матиме юридичної сили.

Читайте також: Грузія не повертатиме свої окуповані території військовим шляхом – Зурабішвілі

Південна Осетія - самопроголошена держава на Південному Кавказі, створена рф за рахунок окупації частини Грузії. Більшість країн світу розглядають Південну Осетію як частину Грузії, водночас п'ять країн-членів ООН (у тому числі росія) визнають її незалежною державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-