Зять Єльцина, який привів путіна до влади, пішов із посади його радника - ЗМІ

Зять Єльцина, який привів путіна до влади, пішов із посади його радника - ЗМІ

Укрінформ
Зять колишнього російського лідера Бориса Єльцина Валентин Юмашев, який свого часу допоміг путіну прийти до влади у рф, залишив посаду радника у кремлі.

Як повідомляє Укрінформ, про це Reuters повідомили два джерела, наближені до Юмашева.

«Юмашев обіймав неоплачувану посаду радника з обмеженим впливом на прийняття рішень путіним, але його звільнення усуває всередині путінської адміністрації один з останніх зв'язків з правлінням Єльцина, періодом ліберальних реформ і відкритості росії до Заходу», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили джерела, одним з яких є перша заступниця виконавчого директора фонду «Президентський центр Бориса Єльцина» Людмила Телен, де зять Єльцина обіймає посаду члена опікунської ради, звільнення відбулося за ініціативи Юмашева ще у квітні. Друге джерело підтвердило цю інформацію на умовах анонімності.

Читайте також: російський мільярдер помер після антипохмільного сеансу з шаманами - ЗМІ

За часів Єльцина, який був президентом росії з 1991 по 1999 роки, Юмашев був радником кремля, а згодом — главою кремлівської адміністрації. Він одружений з дочкою Єльцина Тетяною. На момент, коли путін прийшов на роботу в кремль у 1997 році, Юмашев керував президентською адміністрацією.

Як повідомляв Укрінформ, в кінці березня стало відомо про те, що спеціальний представник президента рф володимира путіна зі зв'язків із міжнародними організаціями Анатолій Чубайс пішов із посади та залишив територію росії.

Фото: facebook.com/uvboris

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-