Іран погрожує подальшим захопленням грецьких суден - ЗМІ

Іран погрожує подальшим захопленням грецьких суден - ЗМІ

Укрінформ
Іран може продовжити затримувати грецькі танкери, які перебувають поблизу його узбережжя. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише спеціалізоване видання Splash 247.

“Корпус вартових ісламської революції попередив, що інші грецькі танкери, які наразі перебувають у Перській затоці, можуть бути затримані на тлі продовження суперечки між двома державами стосовно вантажу іранської нафти на борту російського танкера, арештованого у Греції у квітні”, - йдеться у матеріалі. 

Зазначається, що загалом Іран готовий силоміць захопити 17 грецьких танкерів, які перебувають у регіоні. 

Читайте також: Захоплення танкерів: Греція звинуватила Іран у піратстві

При цьому, за словами представників Ірану, стан здоров'я екіпажу обох затриманих раніше грецьких танкерів - задовільний, а сам екіпаж не підлягає арешту, на відміну від суден, на яких моряки працювали.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Корпус вартових ісламської революції Ірану захопив два грецькі нафтові танкери у Перській затоці. 

Раніше США конфіскували іранську нафту, що зберігалася на російському судні поблизу грецького острова Евбея в Егейському морі. Судно було тимчасово затримане грецькою владою ще 15 квітня, коли стало на якір біля порту Карістос. На той час воно прямувало під російським прапором і на борту було 19 росіян - членів екіпажу.

Читайте також: Євросоюз відновлює переговори щодо зняття санкцій з Ірану

25 травня Сполучені Штати заявили, що російська влада і державні компанії допомагають іранському Корпусу вартових ісламської революції займатися контрабандою нафти та відмивати кошти, через що вирішено запровадити санкції.

Фото: Paillette Sylvain/Marine Traffic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-