Макрон і Шольц подзвонили путіну – про що говорили

Макрон і Шольц подзвонили путіну – про що говорили

Укрінформ
За ініціативою канцлера ФРН Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона уУ суботу відбулася телефонна розмова з президентом росії володимиром путіним, що тривала 80 хвилин.

Про її зміст повідомляє відомство німецького канцлера, передає Укрінформ. 

«Розмова стосувалася війни росії проти України та зусиллям з припинення цієї війни. Канцлер і президент Франції закликали до негайного перемир'я і виведення російських військ. Вони закликали президента рф до серйозних прямих переговорів з президентом України та пошуку дипломатичного вирішення конфлікту», - поінформували у Берліні.

Канцлер і президент Франції також закликали путіна «забезпечити покращення гуманітарної ситуації мирного населення».

Вони також «позитивно відзначили прихильність президента росії поводитися з полоненими бійцями згідно з міжнародним гуманітарним правом», зокрема Женевськими конвенціями, а також забезпечувати необмежений доступ для Міжнародного комітету Червоного Хреста, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Франція і Німеччина обіцяють посилити підтримку України на всіх рівнях

Шольц і Макрон також говорили з путіним про глобальну продовольчу ситуацію, яка «особливо напружена в результаті російської загарбницької війни».

«путін запевнив, що хоче дозволити експорт зерна з України, особливо морем», - стверджують у відомстві канцлера.

Шольц, Макрон і путін, як зазначається в повідомленні, домовилися про центральну роль Організації Об'єднаних Націй у досягненні та реалізації угоди з цього приводу.

Читайте також: Буданов: путін в абсолютному глухому куті - він не може зупинити війну і не може її виграти

Як повідомлялося, внаслідок російської збройної агресії в Україні заблоковано морські порти. Це загрожує серйозними проблемами на світовому ринку продовольства.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська федерація намагається зірвати експорт українського зерна навіть через альтернативні шляхи.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-