У білорусі на все літо обмежили доступ до трьох районів, які межують з Україною

У білорусі на все літо обмежили доступ до трьох районів, які межують з Україною

Укрінформ
Прикордонний комітет білорусі обмежив на літній період в'їзд та перебування у прикордонній смузі трьох районів Гомельської області, що межують з Україною.

Як повідомляє Укрінформ, таку інформацію оприлюднено у Телеграм-каналі білоруського відомства.

«Державний прикордонний комітет інформує, що з метою гарантування прикордонної безпеки з 1 червня 2022 р. до 31 серпня 2022 р. тимчасово обмежується в'їзд (вхід), тимчасове перебування громадян у прикордонній смузі на території Брагинського, Лоєвського та Хойницького районів Гомельської області», - йдеться у повідомленні.

Також у зазначений період призупиняється видача перепусток на прикордонну смугу на території даних районів Гомельської області.

Наголошується, що обмеження «не поширюються на осіб, які виконують трудові (службові) обов'язки, беруть участь у заходах з охорони державного кордону на зазначеній території».

Хойницький район білорусі межує з Київською областю; Брагінський – з Київською та Чернігівською; Лоєвський – із Чернігівською областю. Між іншим, у позначках на схемі, опублікованій прикордонним комітетом, Лоєвський та Брагинський райони переплутані місцями.

Читайте також: У Міноборони розповіли про загрозу з білорусі та Придністров’я

Раніше олександр лукашенко доручив створити в країні «народне ополчення». 26 травня він заявив, що у збройних силах білорусі біля кордонів України буде створено нове оперативне командування – південне.

Від початку повномасштабного вторгнення росія використовує інфраструктуру білорусі та її територію для ударів по Україні. Крім того, білорусь постачає росії зброю.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-