У Міноборони розповіли про загрозу з білорусі та Придністров’я

У Міноборони розповіли про загрозу з білорусі та Придністров’я

Укрінформ
Загроза використання території білорусі для агресії проти України та завдання ударів з цієї території зберігається.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, коментуючи військові навчання в білорусі, які триватимуть до кінця травня.

«Територію білорусі росія вже використовує для ведення агресивних дій... Що стосується навчань, ми з вами бачили, як росія використовує привід навчань для того, щоб здійснювати насправді ескалацію і вторгнення на територію іншої держави, і безумовно, навчання - це один зі способів підтримувати боєздатність військ, але формально демонструвати це як навчання. Тому загроза і використання території білорусі, і завдання ударів з цієї території залишається, так само як і залишається загроза використання придністровського регіону Молдови», - заявила Маляр.

Читайте також: У білорусі підтвердили, що постачають зброю росії

Як повідомляв Укрінформ, речник Міноборони Олександр Мотузяник повідомив 25 травня, що на десятьох полігонах білорусі на кінець травня запланована перевірка бойової готовності армії. Цього ж дня прем'єр-міністр білорусі Роман Головченко підтвердив, що країна постачає зброю росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-