Канцлер Австрії розповів про «воєнну логіку» путіна

Канцлер Австрії розповів про «воєнну логіку» путіна

Укрінформ
Президент рф володимир путін залишається відданим своїй воєнній логіці та наративам щодо України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер на пресконференції у Відні у п’ятницю за результатами телефонної розмови з російським президентом.

"Він (путін – ред.) все ще знаходиться у своїй воєнній логіці та своєму наративі", - заявив Негаммер, відповідаючи на питання, чи змінилася позиція путіна щодо війни в Україні з часу їх останньої розмови півтора місяці тому.

За словами австрійського канцлера, коли під час розмови мова заходила про війну в Україні, то путін намагався перекладати вину на Захід за глобальні наслідки цієї війни – "що ми самі, Європа, винні в тому, що ця ситуація на енергетичному ринку та у продовольчому забезпеченні світу спровокована нашими санкціями". "Я йому вказав на те, що не було б ніяких санкцій, якби не було війни", - заявив Негаммер.

Однак, як додав канцлер, тоді включається воєнна логіка путіна, який вказує на невиконання мирного Мінського процесу та нехтування Заходом російських інтересів. Зі свого боку, Негаммер вказав путіну, що всі ці питання "треба обговорювати на міжнародному рівні", а не використовувати як привід для початку війни та спричинення страждань українцям.

Читайте також: путін сигналізує про готовність розблокувати порти та активізувати обмін полоненими – канцлер Австрії

Оцінюючи свою розмову з президентом рф, глава австрійського уряду заявив, що путін намагається створити факти на місцях в Україні, і вже потім на основі цього вести якісь переговори. Негаммер також розповів, що не обговорював з путіним мирне врегулювання в Україні, оскільки це має відбуватися лише за участю України і "потрібно враховувати те, чого хоче Україна", яка є зараз жертвою.

Канцлер зазначив, що Австрія є країною з політикою активного нейтралітету, що означає, що вона "говорить з усіма сторонами конфлікту", але, водночас, має "чітку позицію, коли йдеться про те, хто є агресором".

"Австрія чітко позиціонує себе у цьому конфлікті. Ми стоїмо на стороні України. Ми називаємо тих, хто відповідальний за те, що зараз йде війна – це російська федерація, це російська армія", - заявив Негаммер.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-