У Варшаві заявляють, що режим лукашенка продовжує атакувати польсько-білоруський кордон

У Варшаві заявляють, що режим лукашенка продовжує атакувати польсько-білоруський кордон

Фото
Укрінформ
Режим лукашенка продовжує атакувати польсько-білоруський кордон, використовуючи для цього мігрантів з Близького Сходу.

Про це в п’ятницю у Сокулці Підляського воєводства (північний схід Польщі), де проводилися навчання з нейтралізації ДРГ ймовірного противника, сказав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

“Режим лукашенка усе ще продовжує атакувати кордон, використовуючи мігрантів, яких запросив із Близького Сходу, а зараз кидає їх на кордон. Він хоче прорвати польсько-білоруський кордон, а отже кордон ЄС, і довести тим самим до кризи”,- підкреслив Блащак.

За його словами, разом з війною, яка зараз ведеться в Україні, криза в цій частині Європи, без сумніву, в інтересах кремля.

“Це був свідомий план доведення до кризи”,- констатував польський міністр.

Блащак повідомив, що Польща робить висновки з війни в Україні, водночас підтримуючи Київ у військовому плані.

Глава МНО Польщі нагадав, що він звернувся до американської сторони із запитом про можливість закупівлі для потреб ЗС Польщі РСЗВ далекого радіусу дії HIMARS. Йдеться про 500 ракетних установок для потреб понад 80 батарей системи Homar.

“Це дуже ефективна зброя. Свідченням цього є події в Україні. Війна, яка триває за нашим східним кордоном, нагадує Другу світову, і там ключове значення має артилерія”, - констатував Блащак.

У Сокулці польські війська, зокрема зі складу 16-ї механізованої дивізії провели показ операції з оточення і знищення диверсійної групи.

Читайте також: У білорусі підтвердили, що постачають зброю росії

У травні з території білорусі до Польщі намагалися нелегально прорватися 800 нелегальних мігрантів, а з початку року – понад 5 тисяч.

У Польщі планують до кінця червня збудувати загородження висотою 5,5 метрів на кордоні з рб.

Фото: www.pap.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-