росія заявила, що платитиме за держборгом у рублях

росія заявила, що платитиме за держборгом у рублях

Укрінформ
Мінфін росії проводитиме виплати за державним боргом у рублях, мотивуючи це відмовою Мінфіну США продовжити ліцензію, яка дозволяла росії платити за зобов'язаннями в доларах.

Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства рф.

Як пояснили в російському міністерстві, виплати за зовнішнім держборгом будуть здійснюватися через Національний розрахунковий депозитарій з можливістю в майбутньому конвертувати рублі в оригінальну валюту зобов'язання.

У Мінфіні рф заявляють, що рішення Мінфіну США "порушує насамперед права іноземних інвесторів" і "підриває довіру до західної фінансової інфраструктури".

24 травня Міністерство фінансів США відмовилося продовжити ліцензію, яка дозволяє росії здійснювати виплати для обслуговування зовнішнього боргу в доларах. Її термін дії закінчився 25 травня. Без цієї ліцензії Мінфін рф не зможе провести виплату власникам міжнародних облігацій країни, якщо вони були номіновані в доларах.

Читайте також: Економічний «парадокс» путінської росії 2022 року: у державному бюджеті профіцит, а в гаманцях росіян гуляє вітер

У квітні росія вже намагалася провести виплати за позиками в рублях, але міжнародні рейтингові агенції Moody's і Fitch заявляли, що такий спосіб оплати є зміною умов випуску облігацій і може вважатися дефолтом.

Читайте також: Moody's знизило рейтинг України і прогнозує поступове відновлення економіки з 2023 року

Проблеми з обслуговуванням російського держборгу виникли після того, як США, Євросоюз та інші країни заморозили частину міжнародних резервів рф у рамках санкцій через початок росією повномасштабної війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-