Nike йде з російського ринку

Nike йде з російського ринку

Укрінформ
Американський виробник взуття та одягу Nike не продовжив франчайзингову угоду з Inventive Retail Group (IRG), якій належить найбільша в росії монобрендова мережа магазинів американського рітейлера.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють "Ведомости".

За словами президента IRG Тихона Смикова, таким чином Nike не зможе "в найближчому майбутньому" організувати постачання товарів у росію.

"У міру вичерпання товарних запасів IRG буде змушена закрити всі свої магазини під цим брендом", - пише Смиков, додаючи, що для нього ця новина такий самий удар, як і для всіх співробітників.

PR-директор IRG Людмила Семушина підтвердила, що постачання продукції Nike припинено, а сам товар перебуває у дефіциті.

Читайте також: Levi's остаточно залишає російський ринок - ЗМІ

Зазначається, що у березні компанія вже заявляла, що "не може гарантувати доставку товарів покупцям у росії". Вона зупинила поставки, припинила роботу російського інтернет-магазину та доставку в регіон, а також тимчасово закрила всі магазини у прямому управлінні. З березня по травень кількість монобрендових магазинів Nike у країні вже скоротилася зі 116 до 56, судячи з офіційного сайту компанії. З них 19 тимчасово зачинені.

IRG керує 37 точками Nike. З інформації на її сайті випливає, що дев'ять магазинів зараз не працюють.

Читайте також: McDonald's іде з російського ринку

Як повідомлялося, з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну міжнародні союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Сотні компаній оголосили про припинення роботи в рф і вихід зі спільних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-