У росії заочно арештували гравця «Що? Де? Коли?» Аскерова за пост у соцмережі

У росії заочно арештували гравця «Що? Де? Коли?» Аскерова за пост у соцмережі

Укрінформ
У росії Басманний суд москви заочно арештував колишнього учасника телевікторини "Що? Де? Коли?" Ровшана Аскерова у справі про реабілітацію нацизму, заведеній після його посту в соцмережі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на речницю суду Катерину Буравцову.

«Він буде арештований на два місяці з моменту затримання або екстрадиції в росію», - заявила Буравцова.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня МВС рф оголосило Аскерова в розшук через справу, заведену після його посту про радянського маршала Георгія Жукова.

27 квітня Слідчий комітет росії повідомив про порушення кримінальної справи щодо Аскерова за статтею про реабілітацію нацизму (ч. 4 ст. 354.1 КК РФ). Приводом до переслідування став критичний пост Аскерова у Фейсбуці про Жукова, в якому, за версією слідства, містилися «завідомо неправдиві відомості, які ображають і ганьблять пам'ять великого російського полководця і захисника Вітчизни».

Читайте також: Прийдіть і спробуйте арештувати: голова Одеської ОВА висміяв рішення суду москви

В інтерв'ю ЗМІ Ровшан Аскеров відкинув претензії СК, назвавши свій пост «думкою, що грунтується на фактах». Він також розповів, що ще на початку березня покинув росію через війну, яка озпочалася в Україні.

Аскеров – випускник історичного факультету Бакинського держуніверситету, кандидат історичних наук. Працював у газеті "Спорт-Експрес" і на спортивних каналах НТВ-Плюс. Піар-директор журналу "Баку". Протягом майже 30 років брав участь у грі "Що? Де? Коли?", у 2001 році отримав Кришталеву сову.

Фото з сайту vzglyad.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-