У білорусі розпочали черговий етап перевірки сил реагування

У білорусі розпочали черговий етап перевірки сил реагування

Укрінформ
Збройні сили білоруси розпочали перевірку сил реагування, в першу чергу стану техніки. Заходів з призову військовозобов'язаних не планується.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на держінформагентство Белта.

Заявлено, що «особливістю цього етапу є перевірка озброєння, військової та спеціальної техніки, які утримуються на тривалому зберіганні у військових частинах бойового, тилового та технічного забезпечення».

«Перевірка включає зняття зразків озброєння, військової та спеціальної техніки зі зберігання та здійснення ними контрольного пробігу під час здійснення маршів різної протяжності», - повідомляє міноборони РБ.

Читайте також: У МВС пояснили, навіщо білорусь розповідає про українських диверсантів на своїй території

У відомстві уточнили, що перевірка, яка проводиться, дозволить також визначити «стан техніки та її готовність до виконання завдань за призначенням».

Для виконання цих заходів призов військовозобов'язаних громадян білорусі не передбачається.

Читайте також: У білорусі ховають найманців російських ПВК, які воювали проти України – розвідка

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Вторгнення ведеться, зокрема, і з території білорусі. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото: міноборони рб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-