У білорусі ховають найманців російських ПВК, які воювали проти України – розвідка

У білорусі ховають найманців російських ПВК, які воювали проти України – розвідка

Укрінформ
У білорусі ховають військових національних збройних сил, які підписали контракти з російськими приватними військовими компаніями (ПВК) та брали участь у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

«У кількох населених пунктах білорусі пройшли похорони військових, які зголосилися укласти контракти з російськими ПВК. Зокрема, жалобні заходи за загиблим солдатом-контрактником пройшли в місті Мар’їна гірка Мінської області (базується 5 окрема бригада спеціального призначення). В Осиповичах Могилівської області (базується 51 змішана артилерійська група) ховали відставного офіцера та колишнього солдата-контрактника», - ідеться в повідомленні.

Загалом участь у війні проти України непопулярна серед білоруських військових. У військових частинах не проводиться серйозної агітації чи пропагандистських заходів.

Читайте також: ЄС пропонує виключити росію та білорусь зі Всесвітньої митної організації

Втім, за даними ГУР Міноборони, відомо про випадки добровільного підписання контрактів з різними російськими ПВК. Основний мотив для цього - гроші, які обіцяють за участь у бойових діях на українській території, але після низки похорон та звісток про «зниклих безвісти» кількість охочих випробувати долю зменшилась.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 22 травня ліквідували близько 29050 російських військових.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-