У МВС пояснили, навіщо білорусь розповідає про українських диверсантів на своїй території

У МВС пояснили, навіщо білорусь розповідає про українських диверсантів на своїй території

Укрінформ
росіяни закликали керівництво білорусі включитися хоча б у словесну гру проти України та розповідати небилиці про те, що українці нібито збираються робити на території білорусі.

Як передає кореспондент Укрінформу, таку думку в ефірі українських телеканалів висловив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

«Наразі є заяви одного з військових керівників білорусі про те, що українці нібито починають переходити на територію білорусі і що нібито на території білорусі українці облаштовують якісь засідки, щось мінують і так далі. Тобто, росіяни, судячи з усього, попросили керівництво білорусі включитися у словесну, як мінімум, гру проти України і почати розповідати небилиці про те, як українці збираються щось там робити на території білорусі», - зазначив Денисенко.

Читайте також: У білорусі ховають найманців російських ПВК, які воювали проти України – розвідка

За його словами, наразі є розуміння, що це робиться спеціально для того, щоб максимально відтягнути наші сили, щоб українці змушені були концентрувати свої сили на кордоні з білоруссю, і щоб зменшити наші можливості перекидати свої війська на схід і південь України.

Говорячи про бойові дії, то, як поінформував радник міністра, наразі вони концентруються насамперед на Луганському напрямку - це Сєвєродонецьк і Лисичанськ.

Відповідаючи на питання, чи можливо, що рф, з огляду на те, що вона зазнає поразки так чи інакше в усіх аспектах, на цьому і призупинить свої наступи, принаймні, на певний досить тривалий проміжок часу, Денисенко сказав, що щодо призупинення, на жаль, він такого сказати не може.

Читайте також: В Україні обмежують обіг ліків, вироблених у росії та білорусі – ВР ухвалила закон

«Якщо говорити про північ Харківщини, там, де ми відкинули ворога ближче до кордону з рф, то наразі росіяни стараються максимально там концентрувати війська. До того, вони перекидають «Іскандери» у Бєлгородську область, - судячи з усього, щоб не дати можливості нашим військам продовжити контрнаступ і справді спробувати відрізати російське угруповання на Ізюмському напрямку», - уточнив він.

З іншого боку, як заявив представник МВС, росіяни передусім концентруються на напрямку Сєвєродонецька, і наразі для них це – ключова точка.

Читайте також: ЄС пропонує виключити росію та білорусь зі Всесвітньої митної організації

«Учора шойгу навіть відрапортував путіну, що Луганська область фактично взята, що вона фактично знаходиться під контролем рф. У принципі ми розуміємо, що це неправда, але вони роблять подібні заяви спеціально для того, щоб хоч якось пояснювати своєму виборцеві, що вони тут роблять», - сказав Денисенко.

Як повідомлялося, 19 травня радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов заявив, що загарбники обстрілюють, у тому числі Сумську область, оскільки на стратегічному рівні українські захисники починають іти в контрнаступ по певних напрямках, і росіяни намагаються відволікти нашу увагу на ще один напрямок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-