Президент Австрії Ван дер Беллен оголосив, що йде на новий термін

Президент Австрії Ван дер Беллен оголосив, що йде на новий термін

Укрінформ
Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен оголосив у неділю, що буде знову балотуватися на посаду президента під час виборів восени.

Як передає Укрінформ, про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

"Шановні австрійці та всі, хто тут проживає, я знову балотуюся на посаду федерального президента Республіки Австрія", - йдеться у заяві.

Ван дер Беллен вказав на те, що останні кілька років були важкими і що він хотів би далі використовувати свій досвід на службі Австрії.

"Останні кілька років були дуже складними для всіх нас. Пандемія коронавірусу, російська загарбницька війна в Україні, пов’язана з нею складна ситуація для нашої економіки, кліматична криза – наша країна і вся Європа переживають неспокійні часи. Тому я хотів би продовжувати використовувати свій досвід на службі нашій країні і всіма моїми знаннями сприяти тому, щоб Австрія мала гарне майбутнє", - зазначається у заяві.

За словами Ван дер Беллена, нові президентські вибори в Австрії, скоріш за все, пройдуть восени цього року.

Читайте також: Австрія запевнила, що не перешкоджатиме членству України в ЄС

Раніше у двох найбільших партія Австрії – "Австрійській народній партії" та "Соціал-демократичній партії Австрії" – заявляли, що не висуватимуть своїх кандидатів у президентське крісло, якщо Александер Ван дер Беллен, колишній лідер "Зелених", піде на новий строк.

А.Ван дер Беллен був обраний федеральним президентом на виборах 2016 року з 53,79% голосів. У другому турі він з невеликим відривом переміг кандидата від правопопулістської "Австрійської партії свободи" Норберта Гофера. Наразі А.Ван дер Беллен вважається політиком, якому найбільше довіряють австрійці.

Фото: Alexander Van der Bellen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-