США позбавлять росію можливості обслуговувати борг після 25 травня – Мінфін

США позбавлять росію можливості обслуговувати борг після 25 травня – Мінфін

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів планує відмовитися від продовження після 25 травня дії ліцензії, яка тимчасово дозволяла росії обслуговувати свій суверенний борг у доларах в умовах санкцій.

Про це заявила в середу міністр фінансів США Джанет Єллен під час пресконференції в німецькому Бонні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На початку, коли ми ввели ці санкції проти росії, ми створили виняток, який забезпечував певний проміжок часу, аби дозволити провести впорядкований перехід, а інвестори могли розпродати цінні папери», – сказала очільниця мінфіну США.

За її словами, цей період був обмеженим, і, швидше за все, він уже не буде продовжуватися після 25 травня, коли завершується дія чинної ліцензії.

Читайте також: Мінфін США нагадав іноземним банкам, чому не слід допомагати рф обходити санкції

Вона додала, що остаточного рішення поки не прийнято, однак «малоймовірно, що вона (ліцензія – ред.) буде продовжена».

Як повідомляв Укрінформ, після вторгнення росії в Україну Сполучені Штати ввели потужні санкції проти росії, в тому числі заморозили її зовнішні рахунки в банках. Водночас з метою зменшення негативного впливу для західних інвесторів, які вели бізнес з рф, уряд США ввів ліцензію, що дозволяла російському уряду робити виплати в доларах по суверенному боргу на тимчасовій основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-