росія висилає 34 французьких дипломатів

росія висилає 34 французьких дипломатів

Оновлено
Укрінформ
У мзс рф був викликаний Посол Франції П'єр Леві, де йому заявили, що у відповідь на дії влади 34 співробітники французьких дипломатичних установ у росії оголошені persona nоn grata, вони мають і залишити країну в двотижневий термін.

Про це передає Укрінформ із посиланням на ТГ-канал МЗС рф.

При цьому Леві було заявлено рішучий протест у зв'язку з попереднім рішенням французької влади про оголошення 41 співробітника російських дипломатичних установ у Франції persona nоn grata.

Париж рішуче засуджує таке рішення рф, йдеться у заяві прессекретаря МЗС Франції.

У заяві зазначається, що це рішення подається російською стороною як відповідь на рішення Франції, повідомлені 4 і 11 квітня, щодо вислання кількох десятків російських агентів, які діють на території Франції з дипломатичним статусом і працюють проти її інтересів безпеки.

“Робота цих дипломатів і співробітників нашого посольства в росії, мужність і високий професіоналізм яких вітає Франція, навпаки, повністю укладається в рамки Віденської конвенції про дипломатичні та консульські відносини. Рішення російської влади не має законних підстав. Ми можемо тільки шкодувати про це”, - заявили в МЗС Франції.

Читайте також: росія висилає 10 румунських дипломатів

Як повідомлялося, на початку квітня відбулося масове висилання працівників дипломатичних місій росії по всьому світу. Це сталося на тлі публікації фото- і відеосвідчень масових убивств цивільного населення у місті Буча Київської області, яке майже місяць перебувало в окупації російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-