Новообрана президент Угорщини з першим закордонним візитом прибула до Польщі

Новообрана президент Угорщини з першим закордонним візитом прибула до Польщі

Укрінформ
Новообрана президент Угорщини Каталіна Новак зі своїм першим закордонним візитом прибула до Польщі.

У Варшаві вона зустрічається у вівторок з президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким та маршалком Сейму РП Елжбєтою Вітек, передає кореспондент Укрінформу.

Раніше, коментуючи майбутній візит Новак до Польщі, голова Бюро міжнародної політики президента РП Якуб Кумох зазначив: польсько-угорські відносини в останні тижні розглядаються через призму ситуації в Україні.

“Ми закликаємо наших угорських друзів переглянути свою позицію, особливо щодо подальших санкцій проти росії. Ми також вважаємо, що центральноєвропейські країни повинні говорити з цього питання єдиним голосом”, - підкреслював Кумох.

Читайте також: Нова президентка Угорщини засудила агресію путіна і підтримала вступ України до ЄС

Як відомо, Дуда та Моравецький, а також лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” Ярослав Качинський останнім часом активно критикували уряд Віктора Орбана за позицію Будапешта у питаннях російської агресії проти України та санкцій проти рф. Зокрема, Орбан ставив під сумнів звірства росіян в Бучі, Угорщина також виступає проти європейських санкцій на російські енергоносії.

Новак обрано президентом Угорщини під час голосування в угорському парламенті 10 травня. На цій посаді 44-річна соратниця Орбана з партії “Фідес” змінила Яноша Адера, який був президентом упродовж двох каденцій. До обрання на посаду президента вона була міністром у справах сім’ї в останньому уряді Орбана, а також депутатом Національної асамблеї Угорщини.

Фото: Máté Bach

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-