Глава Мінфіну США: Робимо все, щоб росія дістала запеклий опір на міжнародній арені

Глава Мінфіну США: Робимо все, щоб росія дістала запеклий опір на міжнародній арені

Укрінформ
Сполучені Штати і зокрема міністерство фінансів налаштовані рішуче, щоб росія, яка зустріла жорсткий спротив захисників України на полі бою, мала не менш запеклий економічний та фінансовий опір на міжнародній арені.

Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, перебуваючи у Варшаві, передає Укрінформ із посиланням на американський Мінфін.

«Безперервні атаки путіна на Україну вимагають від нас думати, що ми можемо зробити для протистояння цій жорстокості», - зауважила міністр фінансів США під час відвідання Музею історії польських євреїв у Варшаві.

У цьому зв’язку вона відзначила хоробрість українців, які борються за свободу, а також величезну допомогу з боку поляків, які прийняли майже три мільйони українських біженців.

Читайте також: Мінфін США нагадав іноземним банкам, чому не слід допомагати рф обходити санкції

«Ми у Мінфіні також робимо все можливе, щоби жорстока війна путіна зустріла запеклий опір на міжнародному рівні», - наголосила міністр фінансів США.

Вона підкреслила, що США та понад 30 партнерів застосували «безпрецедентні заходи фінансового тиску на російську федерацію та її керівництво», і це триватиме. За її словами, США, союзники й партнери мають тверді наміри щодо притягнення росії до відповідальності, а також посилення підтримки українського народу.

Читайте також: Банки, ЗМІ та виробники зброї: Штати оприлюднили оновлений список санкцій проти рф

Як повідомляв Укрінформ, на розгляді Сенату США перебуває законопроєкт, який передбачає виділення майже $40 мільярдів на протистояння російській агресії проти України.

Фото: CHIP SOMODEVILLA/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-