«Берлінський формат» обговорює політику НАТО на тлі російської агресії

«Берлінський формат» обговорює політику НАТО на тлі російської агресії

Укрінформ
росія загрожує свободі, безпеці НАТО. Альянс має протиставити цьому рішучість і єдність.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, відкриваючи неформальну зустріч НАТО в Берліні в неділю, передає кореспондент Укрінформу.

«У світлі загарбницької війни росії проти України принцип «один за всіх і всі за одного» є ще більш важливим, ніж будь-коли. Наша безпека, наша свобода, наші цінності під загрозою. Але разом ми захистимо їх», - підкреслила міністр.

Вона зазначила, що найбільшою силою альянсу є його єдність.

У сучасних безпекових умовах необхідним вона назвала посилення НАТО політично і військово. Всі країни-члени вже підтвердили під час останньої зустрічі в Брюсселі плани підвищити внески у захист альянсу та готовність протистояти агресивній поведінці росії, сказала Бербок.

Читайте також: росія має взяти на себе відповідальність за війну та збитки в Україні – Бербок

Засідання НАТО - «Берлінський формат» є новим неформальним «інтерактивним» раундом переговорів 30 членів альянсу. Німеччина вперше приймає міністрів.

У центрі обговорення - загарбницька війна росії проти України. З одного боку, мова йтиме про те, як можна надалі підтримувати Україну в її захисті від нападу. Іншою темою буде те, які уроки та наслідки має винести НАТО з агресивної поведінки росії для власної безпеки.

Напередодні до 30 міністрів долучилися як спеціальні гості колеги зі Швеції та Фінляндії, які поінформували про те, як просувається в них процес підготовки до вступу в НАТО.

Ще однією темою неформальної зустрічі міністрів закордонних справ НАТО буде «Стратегічна концепція» НАТО. Після Північноатлантичного договору ця концепція є найважливішим базовим документом альянсу. Вона має бути ухвалена на наступному саміті глав держав і урядів НАТО в Мадриді в червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-