Уряд Шрі-Ланки вшосте очолив Раніл Викрамасінгхе

Уряд Шрі-Ланки вшосте очолив Раніл Викрамасінгхе

Укрінформ
Новим прем’єр-міністром Шрі-Ланки, яка нині перебуває в найбільшій економічній кризі за свою історію, став Раніл Викрамасінгхе.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters, Викрамасінгхе став очільником уряду Шрі-Ланки вшосте у своїй політичній кар’єрі.

Зазначається, що лідера опозиційної Об’єднаної національної партії (UNP) обрали після масових протестів у Шрі-Ланці, на яких вимагали, зокрема, й відставки вже колишнього прем’єр-міністра країни та брата президента Махінди Раджапакса.

Повідомляється, що новий прем’єр офіційно розпочав виконувати свої обов’язки в четвер після церемонії призначення на посаду, що відбулася в будинку президента країни Готабаї Раджапакса.

Повідомляється, що після церемонії Викрамасінгхе пообіцяв вивести Шрі-Ланку з найбільшої кризи в історії та зазначив, що вихід «однозначно» є.

Читайте також: У північних районах Афганістану противники Талібану розпочали воєнний наступ

«Ми стикнулися з кризою, нам необхідно вийти з неї», - зазначив новий прем’єр.

Як повідомлялося, криза в Шрі-Ланці почалася внаслідок коронавірусної пандемії, яка позбавила країну доходів від туризму та грошових переказів. Внаслідок цього Шрі-Ланка не змогла імпортувати товари першої необхідності та уряд ввів широку заборону на імпорт, аби зберегти свої валютні резерви та використати їх для обслуговування боргів, які країна зараз прострочила.

Наразі у країні люди вийшли на протести, під час яких уже загинули дев'ять людей та поранено понад 300. Протестанти вимагали розпустити уряд країни та внести поправки в Конституцію Шрі-Ланки задля скасування широких виконавчих повноважень президента країни.

Фото: ABC News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-