У рф подали у відставку чотири губернатори, ще один вирішив не переобиратися

У рф подали у відставку чотири губернатори, ще один вирішив не переобиратися

Укрінформ
У росії за один день подали у відставку губернатори Томської, Кіровської, Саратовської областей та республіки Марій Ел, а губернатор Рязанської області заявив, що не балотуватиметься на новий термін.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційні заяви чиновників.

"20 січня мені виповнилося 65... Я все ж один з найдоросліших губернаторів у країні. І, звичайно, треба давати дорогу молодим", - йдеться у заяві губернатора Томської області Сергія Жвачкіна.

При цьому російська преса ще восени повідомляла, що ця відставка запланована кремлем через високі результати у Томській області "Розумного голосування" команди Олексія Навального.

Слідом за Жвачкіним про відставку оголосив голова Кіровської області Ігор Васильєв. У своєму Телеграм-каналі він написав про намір продовжити роботу на федеральному рівні.

Голова Саратовської області Валерій Радаєв також оголосив про відставку у Телеграмі, заявивши, що планує "зосередитися на іншому напрямку роботи".

Читайте також: Голова центробанку рф подавала у відставку, але путін не відпустив - Bloomberg

Глава російської республіки Марій Ел Олександр Євстіфєєв написав, що подає у відставку «у зв'язку із закінченням терміну повноважень».

Губернатор Рязанської області Микола Любимов, повноваження якого закінчуються восени 2022 року, у відставку не подав, але у російській соцмережі заявив, що не балотуватиметься на новий термін. Про незадоволення ним з боку кремля повідомлялося восени минулого року.

Як зазначає проект Крим.Реалії, у рейтингу Агентства політичних та економічних комунікацій, який було опубліковано до початку повномасштабної війни Росії проти України, серед можливих кандидатів на відставку згадувалися також губернатор Орловської області, керівники Хакасії, Калмикії та Якутії. При цьому вказувалося, що перестановки можуть відбутися на початку 2022 року у момент стабільної політичної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-