Поведінка російських дипломатів в ООН суттєво змінилася від початку війни – посол США

Поведінка російських дипломатів в ООН суттєво змінилася від початку війни – посол США

Укрінформ
російські дипломати в ООН відчутно змінили свою поведінку від початку війни в Україні – вони тепер зачитують лише підготовлені коментарі, майже не відповідають на репліки інших країн, а керівник місії частіше посилає замість себе заступника на засідання Радбезу.

Про це розповіла у понеділок в інтерв’ю CNN постійна представниця США при ООН посол Лінда Томас Грінфілд, передає Укрінформ.

«З першого дня, 24 лютого, коли ми зібралися на екстрене засідання в Раді Безпеки, а росіяни тоді головували в Радбезі, ми побачили, що їхня поведінка в Раді суттєво змінилася», – зауважила американська представниця.

Вона пояснила, що відтоді російські дипломати в ООН лише «зачитували підготовлені коментарі».

«Ми знаємо це й очікуємо, коли ж вони відреагують на те, що говоримо ми, але я підозрюю, що для них уже все докладно прописано за сценарієм», - сказала вона.

Лінда Томас Грінфілд зауважила, що російські дипломати в ООН почуваються незручно, і це видно з їхньої поведінки. Наприклад, за її словами, російський постпред Васілій Небензя став з’являтися в Раді Безпеки ООН рідше, ніж до війни, й частіше посилає замість себе свого заступника або інших дипломатів.

Читайте також: На резиденції постпреда рф при ООН розмістили напис «путін – злочинець»

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Рада безпеки ООН вперше з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну ухвалила заяву щодо ситуації в нашій державі. Члени Ради одностайно визнали, що ситуація на території України є небезпечною й такою, що не відповідає Статуту Організації Об’єднаних Націй.

За словами уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, підтримка, в тому числі, делегацією рф заяви Радбезу ООН є першим офіційним визнанням реальної природи їхніх дій в Україні. Крім того, це є свідченням відсутності підтримки держави-агресора серед країн світу та країн-членів Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-