росія у вогні: лісові пожежі майже у всіх регіонах, є жертви

росія у вогні: лісові пожежі майже у всіх регіонах, є жертви

Укрінформ
Лісові пожежі зафіксовано у 77 із 85 російських регіонів, є людські жертви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на російські ЗМІ.

Найскладніша ситуація склалася у Красноярському краї. Як повідомило МНС росії, вогнем охоплено близько 200 будов у більше ніж 16 населених пунктах, там також горять кілька пилорам та дитячий садок. Внаслідок пожеж у Шариповському районі краю загинули п'ятеро людей. Гасіння ускладнюється погодними умовами – сильний вітер прискорює поширення пожеж та перешкоджає ліквідації.

Читайте також: У росії ще один військкомат закидали «коктейлями молотова»

На Курганщині змушені були залишити свої будинки близько 500 людей, ще 1000 жителів можуть евакуювати. Природні пожежі впритул підійшли до кількох населених пунктів та садових товариств.

Авіалісоохорона росії відзвітувала 7 травня, що за минулу добу було ліквідовано 157 лісових пожеж на площі, пройденій вогнем 12 030 га. Продовжують спалахувати 58 лісових пожеж на площі, пройденій вогнем 11288 га.

Читайте також: У росії горить ще одна нафтобаза

Режим надзвичайної ситуації введений у двох суб'єктах росії: по всій території Курганської області, в одному районі Республіки Хакасія. Особливий протипожежний режим запроваджено у 47 регіонах рф.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл.

Через те, що рф задіяла величезний людський ресурс у війні на території України, допомоги від рашистської армії у гасінні пожеж нині практично немає. Закордонні ЗМІ з посиланням на експертів пишуть, що площа пожеж у російських регіонах буде розростатися, оскільки на тлі війни в Україні москві не вистачає воєнної авіації, яка б могла допомогти у їх ліквідації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-